Srbské vepřové maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srbské vepřové maso
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58117 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
3 ks | Paprika žlutá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Solamyl |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřové maso libové |
1 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 118,3mg |
Draslík | 399,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 515,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 105,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl, Vepřové maso libové, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srbské vepřové maso postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso rozkrájíme na plátky, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a v kastrolu na rozpáleném oleji rychle z obou stran opečeme. Opečené maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, do kastrolu vrátíme maso, přidáme prolisovaný česnek, nepatrně podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a dusíme asi půl hodiny. |
2 | Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek a stopek, vhodíme do vařící vody, povaříme 3 minuty. Vyjmeme a pokrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme, rozkrájíme, spolu s paprikami přidáme k masu. |
3 | Solamyl rozmícháme v trošce vody, vlijeme do omáčky a dusíme ještě 10 - 15 minut. |
4 | Maso na talířích přelijeme omáčkou a hustě posypeme sekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.