Telecí polévka s ovocem a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí polévka s ovocem a zeleninou
Telecí polévka s ovocem a zeleninou
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58118 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
250 g | Banány |
1 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory sladké (Batáty) |
2 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
250 g | Cuketa |
650 ml | Hovězí vývar základní |
300 g | Hrušky |
200 g | Jablka |
300 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
30 g | Majoránka |
80 g | Olej slunečnicový |
200 g | Paprika červená |
250 g | Passata (drcená rajčata) |
1 g | Pepř cayenský |
30 g | Petržel - nať |
40 ml | Rum bílý |
12 g | Sůl |
1000 g | Telecí maso přední |
30 g | Tymián čerstvý |
120 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 197,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,1mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Bobkový list, Brambory sladké (Batáty), Česnek, Cibule, Cuketa, Hovězí vývar základní, Hrušky, Jablka, Kukuřice cukrová nakládaná, Majoránka, Olej slunečnicový, Paprika červená, Pepř cayenský, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Passata (drcená rajčata), Petržel - nať, Rum bílý, Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí polévka s ovocem a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, maso rozkrájíme na kostky. Papriky zbavíme jádřinců, pokrájíme na proužky, snítky tymiánu, petrželky, majoránky a bobkový list svážeme nití. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přiložíme maso a osmahneme ze všech stran. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme svázané bylinky, papriky, vrátíme zpět maso, zalijeme vývarem, bílým vínem, osolíme, opepříme cayenským pepřem a vaříme zvolna asi hodinu. Mezitím připravíme další ingredience: cuketu krájíme na kostičky, nakládanou kukuřici scedíme, batáty oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu pokrájíme na osminky. Vše přisypeme do polévky, vyjmeme svazek bylinek a vaříme dalších 15 minut. Nyní přidáme passatu a vaříme dalších 10 minut. Hrušky oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, banány oloupeme, pokrájíme na menší špalíčky, přidáme do polévky spolu s hruškami a vaříme 5 minut. |
3 | Polévku rozdělíme do misek, pokapeme bílým rumem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.