Jednoduchý recept

Telecí polévka s ovocem a zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58118
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

250 g Banány
1 ks Bobkový list
500 g Brambory sladké (Batáty)
2 stroužek Česnek
250 g Cibule
250 g Cuketa
650 ml Hovězí vývar základní
300 g Hrušky
200 g Jablka
300 g Kukuřice cukrová nakládaná
30 g Majoránka
80 g Olej slunečnicový
200 g Paprika červená
250 g Passata (drcená rajčata)
1 g Pepř cayenský
30 g Petržel - nať
40 ml Rum bílý
12 g Sůl
1000 g Telecí maso přední
30 g Tymián čerstvý
120 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 522 kcal
Kilojoule 2 185kJ
11% Sacharidy 40 g
23% Tuky 18 g
47% Sodík 950 mg
83% Bílkoviny 47 g

Telecí polévka s ovocem a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, maso rozkrájíme na kostky. Papriky zbavíme jádřinců, pokrájíme na proužky, snítky tymiánu, petrželky, majoránky a bobkový list svážeme nití.

2

V hrnci rozpálíme olej, přiložíme maso a osmahneme ze všech stran. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme svázané bylinky, papriky, vrátíme zpět maso, zalijeme vývarem, bílým vínem, osolíme, opepříme cayenským pepřem a vaříme zvolna asi hodinu. Mezitím připravíme další ingredience: cuketu krájíme na kostičky, nakládanou kukuřici scedíme, batáty oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu pokrájíme na osminky. Vše přisypeme do polévky, vyjmeme svazek bylinek a vaříme dalších 15 minut. Nyní přidáme passatu a vaříme dalších 10 minut. Hrušky oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, banány oloupeme, pokrájíme na menší špalíčky, přidáme do polévky spolu s hruškami a vaříme 5 minut.

3

Polévku rozdělíme do misek, pokapeme bílým rumem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept