Recept

Vepřové maso na hořčici

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58120
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
3 polévková lžíce Hořčice
50 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Ocet
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřové maso libové
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 802kJ
3% Sacharidy 13 g
72% Tuky 54 g
13% Sodík 266 mg
56% Bílkoviny 32 g

Vepřové maso na hořčici postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso rozkrájíme na plátky, osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí a poprášíme moukou.

2

V kastrolu rozpálíme sádlo, na kterém plátky masa z obou stran prudce opečeme. Maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně pokrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, zaprášíme moukou, přidáme zbylou hořčici. Podlijeme trochou vody a octem, je-li třeba přisolíme, vrátíme opečené maso, zakryjeme poklicí, v předehřáté troubě dusíme do měkka. Během dušení maso obracíme.

3

Před podáváním šťávu zjemníme máslem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept