Argentinská hovězí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Argentinská hovězí polévka
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58121 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 g | Bazalka sušená |
1 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory |
250 g | Broskve |
2 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
1000 g | Hovězí maso přední |
500 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Hroznové víno |
300 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
2 g | Majoránka sušená drhnutá |
200 g | Paprika zelená |
250 g | Passata (drcená rajčata) |
1 g | Pepř cayenský |
1 g | Pepř černý mletý |
4 g | Pepř zelený mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
300 g | Tykev |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 111,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 494,4mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Broskve, Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Hroznové víno, Kukuřice cukrová nakládaná, Paprika zelená, Pepř cayenský, Sádlo škvařené, Sůl, Tykev, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bazalka sušená, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Pepř zelený mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Majoránka sušená drhnutá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Argentinská hovězí polévka postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso rozkrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oškrábeme, pokrájíme na osminky, z tykve vydlabeme dužinu, trochu rozkrájíme, papriky zbavíme jádřinců a lusky krájíme na proužky. Broskve vypeckujeme, pokrájíme na silnější plátky, kuličky modrého hrozna otrháme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přiložíme maso a osmahneme ze všech stran. Přisypeme cibuli s česnekem a smažíme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, cayenský pepř, zelený pepř, bazalku, majoránku, podlijeme vínem, provaříme, přilijeme vývar a zvolna vaříme asi 30 minut. Přisypeme brambory, dužinu z tykve, papriky, scezenou kukuřici a vaříme dalších 20 minut. Nyní přidáme broskve, hroznové víno, passatu, krátce povaříme a odstavíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.