Jednoduchý recept

Italská hovězí polévka

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58122
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

600 g Brambory
2 stroužek Česnek
120 g Cibule
30 g Citronová kůra
25 ml Citronová šťáva
100 g Fazolky mražené
20 g Fenykl čerstvý
250 g Fenykl sladký - hlíza
500 g Hovězí maso mleté
200 ml Hovězí vývar základní
20 g Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
40 g Petržel kudrnka
850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
8 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 599kJ
10% Sacharidy 37 g
15% Tuky 11 g
66% Sodík 1 g
63% Bílkoviny 35 g

Italská hovězí polévka postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oškrábeme, rozkrájíme na osminky, hlízu fenyklu očistíme, pokrájíme na kostičky, fazolové lusky necháme rozmrazit.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přiložíme mleté maso a dusíme, až se vlastní šťáva odpaří a maso bude drobivé. Přidáme brambory, rajčata i s nálevem, polovinu citronové kůry, přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 10 minut. Vložíme fazolové lusky, fenykl, zakápneme citronovou šťávou a dovaříme.

3

Jednotlivé porce posypeme posekanou petrželkou, chmýřím fenyklu a zbytkem citronové kůry.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept