Italská hovězí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská hovězí polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58122 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
600 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
30 g | Citronová kůra |
25 ml | Citronová šťáva |
100 g | Fazolky mražené |
20 g | Fenykl čerstvý |
250 g | Fenykl sladký - hlíza |
500 g | Hovězí maso mleté |
200 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel kudrnka |
850 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 77,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,9mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Fazolky mražené, Fenykl čerstvý, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Olej slunečnicový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská hovězí polévka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oškrábeme, rozkrájíme na osminky, hlízu fenyklu očistíme, pokrájíme na kostičky, fazolové lusky necháme rozmrazit. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přiložíme mleté maso a dusíme, až se vlastní šťáva odpaří a maso bude drobivé. Přidáme brambory, rajčata i s nálevem, polovinu citronové kůry, přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 10 minut. Vložíme fazolové lusky, fenykl, zakápneme citronovou šťávou a dovaříme. |
3 | Jednotlivé porce posypeme posekanou petrželkou, chmýřím fenyklu a zbytkem citronové kůry. |
Poznámka
Servírujeme teplé.