Srnčí závitky se šunkovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí závitky se šunkovou náplní
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58123 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
600 g | Srnčí kýta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na těstíčko | |
---|---|
80 g | Mouka pšeničná hladká |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
40 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
0,5 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
70 g | Šunka dušená |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 231,8mg |
Draslík | 82,3mg |
Vláknina | 523,9mg |
Vitamín A | 212,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Srnčí kýta, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Ementál (Primátor), Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí závitky se šunkovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou kýtu rozkrájíme na řízky, zakapeme citronovou šťávou, rozpuštěným máslem a pod fólií necháme odležet. Šunku nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme, cibuli pokrájíme nadrobno. |
2 | Na másle zpěníme cibuli, přidáme šunku a osmažíme. Do směsi vmícháme rozšlehaná vejce, sůl, pepř a za stálého míchání necháme vejce srazit. |
3 | Zchladlou vaječnou náplň rozdělíme na řízky, maso přehneme, sklepneme okraje a sepneme jehlou. Závitky namáčíme v těstíčku, na mírném plameni smažíme na oleji z obou stran do zlatova. |
4 | Těstíčko připravíme rozšleháním piv i vajec s moukou a sýrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.