Hovězí polévka s bramborovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka s bramborovými knedlíčky
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58124 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
250 g | Cibule |
800 g | Hovězí maso zadní |
500 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mrkev kořen |
30 g | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
120 g | Strouhanka |
12 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 177,3mg |
Draslík | 561,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 71,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka s bramborovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, mrkev na kolečka, maso na kostky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přiložíme maso a orestujeme ze všech stran. Osolíme, opepříme, posypeme moukou, trochu osmažíme, zalijeme vývarem, přisypeme mrkev a vaříme zvolna hodinu a půl. |
2 | Mezitím připravíme knedlíčky: oloupané brambory nastrouháme na jemno, vsypeme do mísy, přidáme vejce, strouhanku, posekanou petrželku, podle chuti sůl a mletý pepř. Vytvarujeme malé knedlíčky, přidáme do polévky a 30 minut povaříme pod pokličkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.