Boršč s bramborovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Boršč s bramborovou kaší
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58126 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
800 g | Brambory vařené |
500 g | Červená řepa |
120 g | Cibule |
80 g | Cibulka jarní |
200 g | Fenykl sladký - hlíza |
80 g | Jogurt bílý |
120 ml | Mléko polotučné |
120 g | Mrkev kořen |
20 ml | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
1000 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 10,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 267,1mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,5mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Červená řepa, Cibule, Cibulka jarní, Jogurt bílý, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Boršč s bramborovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, červenou řepu oškrábeme, nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka, hlízu fenyklu očistíme, pokrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme řepu, mrkev, fenykl, orestujeme, přilijeme vývar a vaříme pod pokličkou asi půl hodiny. Podle chuti osolíme, opepříme a rozmixujeme. |
2 | Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, osolíme, přilijeme mléko, přidáme jogurt, posekanou zelenou část jarní cibulky a důkladně promícháme. |
3 | Bramborovou kaši rozdělíme do talířů, přelijeme horkou polévkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.