Jednoduchý recept

Telecí kotlety na víně s parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5813

Ingredience

1 ks Cibule
80 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Strouhanka
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kotlety
0,3 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 907kJ
3% Sacharidy 9 g
33% Tuky 25 g
30% Sodík 598 mg
64% Bílkoviny 36 g

Telecí kotlety na víně s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Z kotlet odstraníme kosti, na okrajích je nařízneme, naklepeme a osolíme.

2

V kastrole rozehřejeme větší část másla a kotlety na něm opečeme na obou stranách. Poté kotlety vyjmeme, do tuku přidáme drobně rozkrájenou cibuli, podusíme a kotlety na ni vložíme. Po částech přilijeme víno, zhruba do poloviny výšky pokrmu. Kotlety posypeme nastrouhaným parmezánem smíchaným se strouhanou houskou, pokapeme zbylým máslem. Poté kotlety přikryjeme a dusíme do měkka a do zhoustnutí omáčky.

Poznámka

Jako přílohy podáváme dušenou rýži, těstoviny nebo zelený hrášek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept