Recept

Plovdivské vepřové maso s nudlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58130
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

6 stroužek Česnek
2 ks Cibule
20 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
50 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Paprika pálivá
50 g Rajčatový protlak
100 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřová plec
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 782 kcal
Kilojoule 3 272kJ
10% Sacharidy 36 g
73% Tuky 55 g
20% Sodík 406 mg
62% Bílkoviny 35 g

Plovdivské vepřové maso s nudlemi postup přípravy receptu:

1

V kastrolu na rozpáleném sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme vepřové maso, pečlivě nakrájené na menší kousky, osolíme, poprášíme paprikou a hladkou moukou, krátce zasmahneme. Poté trochu podlijeme vodou, přidáme prolisovaný česnek i rajčatový protlak, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme do měkka.

2

Z polohrubé mouky, mléka a vejce vytvoříme nudlové těsto, které ihned rozkrájíme na úzké páskové nudle. Uvaříme je v osolené vodě, scedíme, trochu pomastíme máslem, přilijeme několik lžic omáčky a promícháme.

3

Na talíř upravíme kopeček nudlí, na nudle položíme kousky masa a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept