Recept

Vepřová krkovička v kedlubnách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58131
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
8 ks Kedlubna
60 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Muškátový květ
50 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřová krkovička
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 656kJ
5% Sacharidy 18 g
70% Tuky 52 g
20% Sodík 396 mg
43% Bílkoviny 24 g

Vepřová krkovička v kedlubnách postup přípravy receptu:

1

Krkovici vykostíme, osolíme a opečeme bez podlévání vodou na sádle v troubě, předehřáté na 180°C. Upečené maso nakrájíme na porce a vrátíme do vypečené šťávy.

2

Z kedluben seřízneme dřevnaté části, oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Mladé středové listy z kedluben opláchneme, drobně pokrájíme a přidáme ke kedlubnám. Zalijeme vodou, osolíme a dusíme do měkka. Smícháme mouku s máslem, kedlubny zahustíme, přidáme cukr, muškátový květ a povaříme.

3

Na talíře položíme porce masa, na maso navršíme dušené kedlubny a přelijeme šťávou z pečení.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept