Recept

Vepřové po štýrsku se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58132

Ingredience

150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
60 g Mouka pšeničná hladká
150 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Ocet
100 g Olej rostlinný
2 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
800 g Vepřová plec
1 l Voda pitná
150 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 440kJ
4% Sacharidy 15 g
61% Tuky 46 g
28% Sodík 563 mg
46% Bílkoviny 26 g

Vepřové po štýrsku se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a opečeme v kastrole na oleji. Opečené maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně rozkrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, poprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme vývarem, krátce povaříme, přidáme ocet, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka.

2

Očištěnou mrkev a celer uvaříme ve slané vodě, scedíme a pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme drobně krájenou slaninu, na které opečeme kostičky uvařené zeleniny.

3

Dušené maso rozdělíme na talíře, obložíme opečenou zeleninou a posypeme sekanou pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept