Vepřové po štýrsku se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové po štýrsku se zeleninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58132 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
150 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Ocet |
100 g | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřová plec |
1 l | Voda pitná |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 100,8mg |
Draslík | 565,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 298,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Olej rostlinný, Pažitka, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové po štýrsku se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a opečeme v kastrole na oleji. Opečené maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně rozkrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, poprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme vývarem, krátce povaříme, přidáme ocet, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka. |
2 | Očištěnou mrkev a celer uvaříme ve slané vodě, scedíme a pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme drobně krájenou slaninu, na které opečeme kostičky uvařené zeleniny. |
3 | Dušené maso rozdělíme na talíře, obložíme opečenou zeleninou a posypeme sekanou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.