Recept

Malé pirohy s houbovou nádivkou

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 58133

Ingredience

Houbová nádivka
1 ks Cibule
500 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2,4 l Voda pitná
3 polévková lžíce Zakysaná smetana
Těsto
250 g Brambory
200 g Maizena - kukuřičný škrob
225 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 dl Voda pitná
Na posypání válu
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Na polití
2 ks Cibule
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na vaření
0,5 polévková lžíce Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 658 kcal
Kilojoule 2 752kJ
29% Sacharidy 104 g
28% Tuky 21 g
32% Sodík 646 mg
32% Bílkoviny 18 g

Malé pirohy s houbovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté čerstvé tvrdší houby (hříbky, lišky, kozáky) pokrájíme. V hrnci přivedeme k varu asi 2 litry vody, jakmile se začne vařit, vložíme do ní houby a vaříme přibližně 3 - 5 minut. Poté scedíme, v sítu propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Následně je nahrubo pomeleme na masovém strojku. Očistíme cibuli, drobně ji pokrájíme a v pánvi zpěníme. Přidáme houby, podle chuti sůl, pepř a houby vydusíme z vlastní šťávy. Petrželovou nať omyjeme, vodu setřepeme, nať velmi jemně pokrájíme a přimícháme k houbám. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a odstavíme z plotny.

2

Oloupeme brambory, omyjeme a uvaříme ve 4 dl vody do měkka. Vaříme přibližně 15 minut, scedíme, ještě teplé protlačíme lisem do mísy. Přidáme prosátou mouku, Maizenu, 0,5 lžičky soli a vejce. Těsto dobře prohněteme, musí být polotuhé a vláčné. Dáme ho na pomoučený vál a rozválíme na placku, silnou asi 4 - 5 mm. Malou kulatou formičkou o průměru 5 - 7 cm vykrájíme kolečka, lžičkou dáme do středu houbovou nádivku, okraje potřeme vodou, kolečka přehneme na polovinu a okraje k sobě pevně přitiskneme. Poté oba koncové růžky spojíme a vytvoříme polokornoutek.

3

Očištěné cibule drobně pokrájíme a osmažíme na rozpuštěném másle do zlatova. Připravené pirohy vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou, promícháme, když pirohy vyplavou napovrch, pomalu je vaříme ještě asi 5 - 6 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, položíme na talíře, polijeme rozpuštěným máslem s osmaženou cibulkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept