Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 58134
Kategorie: Přílohy

Ingredience

60 g Máslo čerstvé
200 g Rohlíky bílé
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
Vařené papriky
2 špetka Chilli
2 ks Paprika červená
3 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
5 dl Voda pitná
Dušená cibule
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na vaření
0,5 polévková lžíce Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 179kJ
13% Sacharidy 45 g
43% Tuky 32 g
28% Sodík 552 mg
23% Bílkoviny 13 g

Paprikový knedlík postup přípravy receptu:

1

Rohlíky (200 g) pokrájíme na kostičky. V míse utřeme máslo se žloutky do pěny, poté zašleháme ještě celé vejce. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno a v pánvi na rozpáleném másle podusíme. Dvě červené papriky omyjeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Papriky uvaříme v 5 dl vody do měkka. Vaříme asi 10 - 15 minut. Uvařené papriky po vychladnutí pokrájíme na kousky, vložíme do mísy, přidáme 0,5 lžičky soli, 3 špetky pepře, 2 špetky chilli, papriky rozmixujeme na kaši a přidáme k utřenému máslu. Přidáme podušenou cibuli, promícháme, zapracujeme nakrájené rohlíky. Vzniklé těsto zakryjeme, necháme 30 minut odpočinout.

2

Těsto rozdělíme na 2 díly. Nastříháme potravinářskou fólii na kousky o velikosti přibližně 20 x 30 cm. Ve větším hrnci přivedeme k varu 3 - 4 litry vody s 0,5 lžicí soli. Z každého dílu těsta mokrýma rukama vytvoříme malou šišku knedlíku. Zabalíme je do fólie, konce dobře zakroutíme a vložíme do vroucí vody. Pomalu vaříme (podle velikosti 20 - 30 minut). V polovině vaření knedlíky opatrně obrátíme.

3

Uvařené knedlíky rozbalíme, nakrájíme pevnou nití (nebo strunou) na plátky a podáváme jako přílohu k pečenému nebo dušenému masu.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pokud by bylo těsto bylo příliš řídké, přidáme 2 - 3 lžíce strouhanky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept