Paprikový knedlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikový knedlík
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 58134 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
200 g | Rohlíky bílé |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Vařené papriky | |
---|---|
2 špetka | Chilli |
2 ks | Paprika červená |
3 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
Dušená cibule | |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Na vaření | |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 360,6mg |
Draslík | 198,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Paprika červená, Sůl, Voda pitná, Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Rohlíky bílé, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chilli nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Paprikový knedlík postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky (200 g) pokrájíme na kostičky. V míse utřeme máslo se žloutky do pěny, poté zašleháme ještě celé vejce. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno a v pánvi na rozpáleném másle podusíme. Dvě červené papriky omyjeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Papriky uvaříme v 5 dl vody do měkka. Vaříme asi 10 - 15 minut. Uvařené papriky po vychladnutí pokrájíme na kousky, vložíme do mísy, přidáme 0,5 lžičky soli, 3 špetky pepře, 2 špetky chilli, papriky rozmixujeme na kaši a přidáme k utřenému máslu. Přidáme podušenou cibuli, promícháme, zapracujeme nakrájené rohlíky. Vzniklé těsto zakryjeme, necháme 30 minut odpočinout. |
2 | Těsto rozdělíme na 2 díly. Nastříháme potravinářskou fólii na kousky o velikosti přibližně 20 x 30 cm. Ve větším hrnci přivedeme k varu 3 - 4 litry vody s 0,5 lžicí soli. Z každého dílu těsta mokrýma rukama vytvoříme malou šišku knedlíku. Zabalíme je do fólie, konce dobře zakroutíme a vložíme do vroucí vody. Pomalu vaříme (podle velikosti 20 - 30 minut). V polovině vaření knedlíky opatrně obrátíme. |
3 | Uvařené knedlíky rozbalíme, nakrájíme pevnou nití (nebo strunou) na plátky a podáváme jako přílohu k pečenému nebo dušenému masu. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Pokud by bylo těsto bylo příliš řídké, přidáme 2 - 3 lžíce strouhanky.