Jednoduchý recept

Vepřová játra zapečená s bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58138

Ingredience

60 g Anglická slanina
700 g Brambory vařené ve slupce
200 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
400 g Játra vepřová
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
30 g Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
10 g Sůl
20 g Tymián čerstvý
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 245kJ
13% Sacharidy 48 g
32% Tuky 24 g
98% Sodík 2 g
62% Bílkoviny 35 g

Vepřová játra zapečená s bramborami postup přípravy receptu:

1

Vepřová játra odblaníme, rozkrájíme na plátky, vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, slaninu na kostičky, oloupanou cibuli nadrobno, žampiony na čtvrtky, petrželku a lístky tymiánu posekáme na jemno.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme játra a osmahneme z obou stran. Poté játra vyjmeme, do tuku vsypeme cibuli, žampiony, slaninu a smažíme asi 3 minuty. Zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vývarem, přisypeme petrželku, tymián, osolíme, opepříme, necháme projít varem a odstavíme. Játra vyskládáme do pekáčku, zalijeme směsí z pánve, povrch zakryjeme kolečky brambor, pokapeme rozpuštěným máslem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut, až budou brambory nazlátlé.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept