Vepřová játra zapečená s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová játra zapečená s bramborami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58138 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
700 g | Brambory vařené ve slupce |
200 g | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
400 g | Játra vepřová |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
10 g | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 320,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 22g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,8mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory vařené ve slupce, Cibule, Hovězí vývar základní, Játra vepřová, Olej slunečnicový, Sůl, Tymián čerstvý, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová játra zapečená s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Vepřová játra odblaníme, rozkrájíme na plátky, vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, slaninu na kostičky, oloupanou cibuli nadrobno, žampiony na čtvrtky, petrželku a lístky tymiánu posekáme na jemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme játra a osmahneme z obou stran. Poté játra vyjmeme, do tuku vsypeme cibuli, žampiony, slaninu a smažíme asi 3 minuty. Zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vývarem, přisypeme petrželku, tymián, osolíme, opepříme, necháme projít varem a odstavíme. Játra vyskládáme do pekáčku, zalijeme směsí z pánve, povrch zakryjeme kolečky brambor, pokapeme rozpuštěným máslem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut, až budou brambory nazlátlé. |
Poznámka
Servírujeme teplé.