Vepřové biftečky Djakartine - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové biftečky Djakartine
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58139 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kari koření |
3 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
50 g | Mandle |
200 g | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová pečeně |
3 polévková lžíce | Worcester |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 256,0mg |
Draslík | 486,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 223,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 8,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Kari koření, Mandle, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Worcester nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové biftečky Djakartine postup přípravy receptu:
1 | Mandle spaříme a pokrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli rozkrájíme na jemno, česnek prolisujeme. |
2 | Vepřové maso nasekáme velkým nožem nahrubo, přidáme všechny suroviny, důkladně promícháme a dáme do ledničky přes noc odležet. |
3 | Druhý den z masové směsi vytvarujeme malé biftečky, které smažíme na oleji. |
Poznámka
Servírujeme teplé. V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k „odležení“ masové směsi.