Jednoduchý recept

Polévka s batáty a houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58140
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

500 g Brambory sladké (Batáty)
200 g Cibule
150 g Hlíva ústřičná
40 g Koriandr čerstvý
20 g Olej slunečnicový
40 ml Omáčka sójová
1 g Pepř černý mletý
150 g Shiitake houby
10 g Sůl
800 ml Vývar zeleninový
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 090kJ
12% Sacharidy 43 g
9% Tuky 6 g
97% Sodík 2 g
18% Bílkoviny 10 g

Polévka s batáty a houbami postup přípravy receptu:

1

Batáty oškrábeme a podle velikosti je nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky. Všechny houby očistíme, osušíme papírovou utěrkou a rozkrájíme na plátky, hlívu na proužky. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, lístky koriandru posekáme na jemno.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Přidáme houby a smažíme ještě asi 3 minuty. Přiložíme batáty, zakápneme sójovou omáčkou, přilijeme vývar, osolíme, opepříme a zvolna vaříme asi 40 minut.

3

Porce polévky posypeme koriandrem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept