Polévka s batáty a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s batáty a houbami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58140 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
500 g | Brambory sladké (Batáty) |
200 g | Cibule |
150 g | Hlíva ústřičná |
40 g | Koriandr čerstvý |
20 g | Olej slunečnicový |
40 ml | Omáčka sójová |
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Shiitake houby |
10 g | Sůl |
800 ml | Vývar zeleninový |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 958,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Cibule, Koriandr čerstvý, Olej slunečnicový, Shiitake houby, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s batáty a houbami postup přípravy receptu:
1 | Batáty oškrábeme a podle velikosti je nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky. Všechny houby očistíme, osušíme papírovou utěrkou a rozkrájíme na plátky, hlívu na proužky. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, lístky koriandru posekáme na jemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Přidáme houby a smažíme ještě asi 3 minuty. Přiložíme batáty, zakápneme sójovou omáčkou, přilijeme vývar, osolíme, opepříme a zvolna vaříme asi 40 minut. |
3 | Porce polévky posypeme koriandrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.