Polévka z batátů s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z batátů s paprikami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58141 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
500 g | Brambory sladké (Batáty) |
250 g | Cibule |
800 ml | Hovězí vývar základní |
25 g | Olej olivový extra panenský |
30 ml | Omáčka sójová |
150 g | Paprika červená |
150 g | Paprika zelená |
150 g | Paprika žlutá |
1 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
8 g | Sůl |
100 g | Anglická slanina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 949,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 192,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Cibule, Hovězí vývar základní, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Sůl, Anglická slanina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z batátů s paprikami postup přípravy receptu:
1 | Barevné papriky zbavíme jádřinců, rozkrájíme na silnější proužky, batáty oškrábeme, nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, oloupanou cibuli nadrobno, petrželku posekáme na jemno. |
2 | V hrci rozpálíme olej, přisypeme slaninu s cibulí a smažíme do křupava. Přidáme papriky, orestujeme, zalijeme vývarem, přisypeme batáty, osolíme, opepříme a vaříme zvolna zhruba 40 minut, až bude zelenina měkká. |
3 | Jednotlivé porce posypeme petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.