Bramborový salát s klobásou chorizo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s klobásou chorizo
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58146 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
900 g | Brambory vařené |
250 g | Cibule červená |
100 g | Cibulka jarní |
20 g | Hořčice Dijonská |
250 g | Klobása Chorizo |
80 ml | Ocet jablečný |
60 g | Olej olivový extra panenský |
4 g | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř cayenský |
40 g | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 36,7mg |
Draslík | 618,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 536,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibulka jarní, Ocet jablečný, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hořčice Dijonská, Klobása Chorizo, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s klobásou chorizo postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory rozkrájíme na silnější plátky, červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, jarní cibulku posekáme nadrobno, petrželku posekáme na jemno, chorizo pokrájíme na kolečka. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme klobásu a osmažíme do křupava. Do salátové misy vložíme brambory, přidáme čevenou cibuli, jarní cibulku, petrželku, osmaženou klobásu, přilijeme polovinu jablečného octa a opatrně promícháme. Do stejné pánve vlijeme zbytek octa, přidáme hořčici, mletou papriku, cayenský pepř, promícháme, provaříme a nalijeme do salátové mísy. Lehce promícháme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.