Sekaná s dušenými houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná s dušenými houbami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58147 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
3 ks | Cibule |
250 g | Houby čerstvé |
150 g | Hovězí maso mleté |
80 g | Máslo čerstvé |
0,5 ks | Masox |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Rajčatový protlak |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
350 g | Vepřová plec |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 234,1mg |
Draslík | 827,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 148,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Masox, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rajčatový protlak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná s dušenými houbami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné houby rozkrájíme na plátky, podusíme na lžíci sádla, osolíme a necháme vychladnout. |
2 | Vepřovou plec nahrubo posekáme a smícháme s mletým hovězím masem, 2 drobně nakrájenými cibulemi, solí, pepřem, 2 lžícemi mouky, 2 vejci a vychladlými dušenými houbami. Důkladně vše promícháme a utvoříme šišku, kterou upečeme v pekáčku, vymazaném 2 lžícemi sádla. |
3 | v kastrolku necháme na másle zesklovatět 1 nakrájenou cibuli, přidáme lžíci hladké mouky, pepř, rajčatový protlak, půlku Masoxu, zalijeme vodou a asi 10 minut povaříme. |
4 | Sekanou krájíme na plátky, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.