Bramborový salát s matjesy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s matjesy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58148 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
800 g | Brambory vařené |
200 g | Čekanka |
200 g | Jablka |
4 g | Kmín celý |
20 g | Kopr čerstvý |
30 g | Křen |
40 g | Majonéza |
400 g | Matjesy - filet |
10 g | Med včelí |
60 g | Ořechy vlašské |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
150 g | Zakysaná smetana |
25 ml | Citronová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 19,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Čekanka, Jablka, Kmín celý, Kopr čerstvý, Křen, Majonéza, Med včelí, Ořechy vlašské, Sůl, Zakysaná smetana, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Matjesy - filet, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s matjesy postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, rozkrojíme napůl, vyřízneme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Pokapeme ji citronovou šťávou, aby nezhnědla. Listy červené čekanky natrháme na menší kousky, matjesy pokrájíme na kostičky, ořechy nadrtíme, vychladlé brambory rozkrájíme na silnější plátky. |
2 | Do salátové mísy vlijeme smetanu, přidáme majonézu, strouhaný křen, med, kmín, sůl, mletý pepř a posekaný kopr. Důkladně rozmícháme, přisypeme brambory, jablka, matjesy a promícháme. |
3 | Na talířky upravíme listy čekanky, doprostřed naneseme bramborový salát s matjesy, posypeme drcenými ořechy a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.