Bramborový salát s matjesy a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s matjesy a slaninou
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58150 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
800 g | Brambory vařené ve slupce |
150 g | Cibulka jarní |
400 g | Matjesy - filet |
30 ml | Ocet vinný |
10 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 45,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory vařené ve slupce, Cibulka jarní, Ocet vinný, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Matjesy - filet, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s matjesy a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Do salátové mísy nalijeme zakysanou smetanu, přidáme sůl, pepř, vinný ocet, posekanou jarní cibulku, pokrájené matjesové filety a promícháme. Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, vsypeme do salátové mísy, promícháme a necháme půl hodiny uležet. Anglickou slaninu rozkrájíme na kostičky, v pánvi na oleji osmažíme do křupava. |
2 | Na talířky upravíme porce bramborového salátu s matjesy, posypeme osmaženou slaninou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.