Recept

Lahodné špenátové noky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 58151
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2,5 dl Mléko polotučné
7 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
3 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rohlíky bílé
0,5 polévková lžíce Šalvěj
500 g Špenát listový čerstvý
1,5 kávová lžička Sůl
80 g Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 077kJ
13% Sacharidy 47 g
61% Tuky 46 g
78% Sodík 2 g
67% Bílkoviny 38 g

Lahodné špenátové noky postup přípravy receptu:

1

Polotvrdé rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy a zalijeme vařícím mlékem. (Mléko musí rohlíky téměř zalít.) Necháme je poté namočené asi 20 minut. Omyté špenátové listy pokrájíme, dáme do rendlíku a krátce pod poklicí podusíme. Jakmile špenát pustí vodu, dusíme ho asi 5 minut. Poté scedíme, necháme okapat a dáme do mixéru. Přidáme z mléka vymačkané rohlíky a rozmixujeme na polohrubou směs.

2

Do mísy vložíme vejce, rozkvedláme vidličkou, přidáme špenát s rohlíky, sůl, pepř a postupně budeme přisypávat hrubou mouku (5 - 7 lžic). Těsto mícháme do té doby, ane se přestane lepit na stěny nádoby, mělo by být polotuhé.

3

V hrnci přivedeme k varu asi 2,5 litru vody. V rendlíku roztopíme máslo, do něj přimícháme omyté a pokrájené lístky šalvěje. Do misky nastrouháme Parmezán.

4

Jakmile se začne vařit voda, lžičkou vykrajujeme noky a vhazujeme je do vroucí vody. Promícháme, když vyplavou na povrch, vyjmeme je děrovanou naběračkou, dáme na talíře, polijeme bylinkovým máslem, posypeme Parmezánem a hned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept