Jednoduchý recept

Bramborový salát z vařené zeleniny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58152
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

500 g Brambory
25 ml Citronová šťáva
150 g Fazolky mražené
10 g Hořčice
100 g Hrášek mražený
40 g Kapary sterilované
150 g Majonéza
200 g Mrkev kořen
150 g Paprika červená
1 g Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
6 g Sůl
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 859kJ
10% Sacharidy 34 g
195% Tuky 146 g
70% Sodík 1 g
14% Bílkoviny 8 g

Bramborový salát z vařené zeleniny postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, mrkev a papriku bez jádřince rozkrájíme také na kostičky. Hrášek a fazolové lusky necháme rozmrazit.

2

Do hrnce nalijeme vývar, přivedeme k varu, přisypeme brambory, mrkev, fazolové lusky a vaříme zvolna asi 10 minut. Přidáme hrášek, papriku, vaříme dalších 5 minut. Zeleninu scedíme, nacháme okapat a vychladnout. Vsypeme do salátové mísy, přidáme scezené kapary, posekanou petrželku, do majonézy vmícháme sůl, pepř, citronovou šťávu, hořčici a salát v míse zalijeme.

3

Před podáváním lehce promícháme a necháme v lednici vychladit.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept