Bramborový salát z vařené zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát z vařené zeleniny
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58152 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Brambory |
25 ml | Citronová šťáva |
150 g | Fazolky mražené |
10 g | Hořčice |
100 g | Hrášek mražený |
40 g | Kapary sterilované |
150 g | Majonéza |
200 g | Mrkev kořen |
150 g | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
6 g | Sůl |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 1,1mg |
Draslík | 835,1mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,2mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Fazolky mražené, Hrášek mražený, Kapary sterilované, Majonéza, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát z vařené zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, mrkev a papriku bez jádřince rozkrájíme také na kostičky. Hrášek a fazolové lusky necháme rozmrazit. |
2 | Do hrnce nalijeme vývar, přivedeme k varu, přisypeme brambory, mrkev, fazolové lusky a vaříme zvolna asi 10 minut. Přidáme hrášek, papriku, vaříme dalších 5 minut. Zeleninu scedíme, nacháme okapat a vychladnout. Vsypeme do salátové mísy, přidáme scezené kapary, posekanou petrželku, do majonézy vmícháme sůl, pepř, citronovou šťávu, hořčici a salát v míse zalijeme. |
3 | Před podáváním lehce promícháme a necháme v lednici vychladit. |
Poznámka
Servírujeme studené.