Bramborový salát s listovou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s listovou zeleninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58154 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
800 g | Brambory vařené ve slupce |
100 g | Bresaola - Sušená hovězí šunka |
150 g | Cibule červená |
150 g | Jogurt bílý |
15 g | Křen |
10 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Potočnice |
50 g | Salát hlávkový |
50 g | Salát listový Dubáček |
50 g | Salát Lollo Biondo |
50 g | Salát Polníček |
6 g | Sůl |
130 g | Žampiony - sterilované |
150 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 24,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Bresaola - Sušená hovězí šunka, Jogurt bílý, Křen, Paprika mletá sladká, Potočnice, Sůl, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Salát listový Dubáček, Salát Lollo Biondo, Salát Polníček, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s listovou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, červenou cibuli pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Listy salátů omyjeme, otřepeme a natrháme na větší kusy, žampiony scedíme, necháme okapat, plátky bresaoly pokrájíme na nudličky. |
2 | Žervé rozšleháme s jogurtem, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný křen, brambory, žampiony, dvě třetiny cibule a promícháme. Listovou zeleninu upravíme na talíře, doprostřed naneseme porce bramborového salátu, ozdobíme zbylými kroužky cibule, posypeme mletou paprikou, nudličkami bresaoly a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.