Bramborový salát s řapíkatým celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s řapíkatým celerem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58155 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
800 g | Brambory vařené |
250 g | Celer řapíkatý |
150 g | Cibulka jarní |
150 g | Jogurt bílý |
150 g | Lučina smetanový sýr |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Potočnice |
120 g | Pstruh uzený |
100 g | Salát Lollo Biondo |
100 g | Salát Rosso |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 25,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Celer řapíkatý, Cibulka jarní, Jogurt bílý, Potočnice, Salát Rosso, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lučina smetanový sýr, Pepř černý mletý, Pstruh uzený, Salát Lollo Biondo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s řapíkatým celerem postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, řapíkatý celer pokrájíme na proužky, bílou část jarní cibulky rozkrájíme na kolečka, zelenou část posekáme na jemno, listy salátů a potočnice natrháme na větší kousky, uzený filet ze pstruha krájíme na silnější nudličky. |
2 | Do salátové mísy vložíme Lučinu, přidáme bílý jogurt a vyšleháme. Přisypeme brambory, sůl, pepř, řapíkatý celer, jarní cibulku a promícháme. Na talíře rozložíme listy salátů s potočnicí, doprostřed upravíme bramborový salát, povrch ozdobíme nudličkami uzeného pstruha a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.