Jednoduchý recept

Bramborový salát s tuňákem a hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58156

Ingredience

500 g Brambory vařené ve slupce
30 ml Citronová šťáva
200 g Hrášek mražený
200 g Majonéza
200 g Mrkev kořen
40 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
6 g Sůl
360 g Tuňák v oleji
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 866kJ
9% Sacharidy 33 g
216% Tuky 162 g
62% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Bramborový salát s tuňákem a hráškem postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na kostičky, očištěnou mrkev nastrouháme na hrubo, tuňáka z konzervy necháme okapat, olej si uschováme, zmražený hrášek necháme částečně rozmrazit, vsypeme do hrnce s vroucí vodou a 5 minut povaříme. Scedíme, necháme okapat.

2

majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem, olejem z tuňáka, vložíme do salátové mísy, přisypeme brambory, hrášek, mrkev, vidličkou tuňáka rozdělíme na menší kousky a přidáme do mísy. Promícháme, zakryjeme alobalem a odložíme na půl hodiny do lednice vychladit.

3

Před podáváním salát ozdobíme posekanou pažitkou.

Poznámka

Servírujeme studené. Můžeme ozdobit čtvrtkami uvařených vajec.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz