Bramborový salát s tuňákem a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s tuňákem a hráškem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58156 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
30 ml | Citronová šťáva |
200 g | Hrášek mražený |
200 g | Majonéza |
200 g | Mrkev kořen |
40 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
360 g | Tuňák v oleji |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 16,2mg |
Draslík | 820,7mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Citronová šťáva, Hrášek mražený, Majonéza, Pažitka, Sůl, Tuňák v oleji, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s tuňákem a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na kostičky, očištěnou mrkev nastrouháme na hrubo, tuňáka z konzervy necháme okapat, olej si uschováme, zmražený hrášek necháme částečně rozmrazit, vsypeme do hrnce s vroucí vodou a 5 minut povaříme. Scedíme, necháme okapat. |
2 | majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem, olejem z tuňáka, vložíme do salátové mísy, přisypeme brambory, hrášek, mrkev, vidličkou tuňáka rozdělíme na menší kousky a přidáme do mísy. Promícháme, zakryjeme alobalem a odložíme na půl hodiny do lednice vychladit. |
3 | Před podáváním salát ozdobíme posekanou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme studené. Můžeme ozdobit čtvrtkami uvařených vajec.