Vepřové na paprice s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové na paprice s houbami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58161 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Houby čerstvé |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička | Paprika žlutá |
120 g | Sádlo škvařené |
150 ml | Šlehačka |
2 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová krkovička |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 164,1mg |
Draslík | 397,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 16,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika žlutá, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Šlehačka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové na paprice s houbami postup přípravy receptu:
1 | Krkovici bez kosti rozdělíme na 4 porce, naklepeme, osolíme, poprášíme lžičkou papriky a polovinou mouky, v kastrolu na 60 g sádla z obou stran opečeme. Opečené plátky vyjmeme, do tuku vložíme drobně rozkrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, přidáme zbytek mouky i papriky, osolíme, podlijeme vodou, vrátíme maso, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme do měkka. |
2 | Houby očistíme, pokrájíme na plátky a na pánvi prudce opečeme na 60 g rozpáleného sádla, osolíme, přidáme k masu. Nakonec vmícháme horkou smetanu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.