Bramborový salát s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s artyčoky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58162 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
320 g | Artyčoky sterilované |
15 ml | Balsamico ocet |
800 g | Brambory vařené ve slupce |
100 g | Cibule červená |
30 g | Olej olivový extra panenský |
150 g | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
80 g | Roketa |
6 g | Sůl |
15 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Artyčoky sterilované, Balsamico ocet, Brambory vařené ve slupce, Paprika červená, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Roketa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na silnější plátky, vsypeme do mísy, osolíme a opepříme. Artyčoky scedíme, trochu pokrájíme a vložíme do pánve s rozehřátou polovinou oleje, poté smažíme asi 3 minuty. Artyčoky následně vyjmeme a přidáme k bramborám. Do pánve přilijeme zbytek oleje, oloupanou cibuli krájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, poté ji spolu s cibulí vsypeme do pánve. Zpěníme, přidáme na proužky nakrájenou papriku bez jádřince a smažíme do křupava. Obsah pánve přidáme do salátu, posypeme posekanou roketou, zakápneme balsamico octem, bílým vínem, promícháme a ještě teplé podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.