Recept

Makarony zapečené s krevetami, rajčaty a parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 58164
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Příprava
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těstoviny
1 polévková lžíce Olej olivový
2 g Sůl
300 g Těstoviny flíčky
1 l Voda pitná
Zelenina s krevetami
2 ks Fenykl
180 g Krevety tygří
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 ml Omáčka bešamelová
1 kávová lžička Oregano
2 g Pepř cayenský
60 g Sýr Parmezán
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 753 kcal
Kilojoule 3 151kJ
29% Sacharidy 103 g
32% Tuky 24 g
22% Sodík 446 mg
55% Bílkoviny 31 g

Makarony zapečené s krevetami, rajčaty a parmezánem postup přípravy receptu:

1

Příprava: zapékací nádobu vytřeme lžící másla.

2

Těstoviny: ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu - těstoviny vaříme asi 10 minut. Do scezených a okapaných těstovin vmícháme lžíci olivového oleje, do dalšího použití je udržujeme na teplém místě.

3

Zelenina s krevetami: očištěný fenykl, žampióny a předvařené oloupané krevety pokrájíme nadrobno. Nakrájený fenykl opečeme na lžíci másla v pánvi do měkka. K opečenému fenyklu přisypeme kousky žampiónů a krevet, za stálého míchání opékáme ještě 2 minuty. Bešamelovou omáčku ochutíme cayenským pepřem a vlijeme na orestovanou zeleninu, poté směs důkladně promícháme.

4

Před pečením: rajčata pokrájíme na kolečka, sýr Parmezán nastrouháme. Vařené těstoviny důkladně promícháme s orestovanými krevetami a zeleninou. Směs urovnáme do zapékací mísy, posypeme strouhaným Parmezánem a oregánem. Po obvodu zapékací mísy rozložíme kolečka rajčat a pokrm pokapeme lžící olivového oleje. Takto připravené těstoviny pečeme při 180°C asi 25 minut (do zlatova).

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept