Makarony zapečené s krevetami, rajčaty a parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony zapečené s krevetami, rajčaty a parmezánem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 58164 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Příprava | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Těstoviny | |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 g | Sůl |
300 g | Těstoviny flíčky |
1 l | Voda pitná |
Zelenina s krevetami | |
2 ks | Fenykl |
180 g | Krevety tygří |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
300 ml | Omáčka bešamelová |
1 kávová lžička | Oregano |
2 g | Pepř cayenský |
60 g | Sýr Parmezán |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 16,4mg |
Draslík | 143,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Pepř cayenský, Sýr Parmezán, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Těstoviny flíčky, Krevety tygří, Máslo čerstvé, Omáčka bešamelová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenykl, Oregano nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony zapečené s krevetami, rajčaty a parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Příprava: zapékací nádobu vytřeme lžící másla. |
2 | Těstoviny: ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu - těstoviny vaříme asi 10 minut. Do scezených a okapaných těstovin vmícháme lžíci olivového oleje, do dalšího použití je udržujeme na teplém místě. |
3 | Zelenina s krevetami: očištěný fenykl, žampióny a předvařené oloupané krevety pokrájíme nadrobno. Nakrájený fenykl opečeme na lžíci másla v pánvi do měkka. K opečenému fenyklu přisypeme kousky žampiónů a krevet, za stálého míchání opékáme ještě 2 minuty. Bešamelovou omáčku ochutíme cayenským pepřem a vlijeme na orestovanou zeleninu, poté směs důkladně promícháme. |
4 | Před pečením: rajčata pokrájíme na kolečka, sýr Parmezán nastrouháme. Vařené těstoviny důkladně promícháme s orestovanými krevetami a zeleninou. Směs urovnáme do zapékací mísy, posypeme strouhaným Parmezánem a oregánem. Po obvodu zapékací mísy rozložíme kolečka rajčat a pokrm pokapeme lžící olivového oleje. Takto připravené těstoviny pečeme při 180°C asi 25 minut (do zlatova). |
Poznámka
Servírujeme teplé.