Ruský tvarohový nákyp zapékaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruský tvarohový nákyp zapékaný
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58166 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
150 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
100 g | Hrozinky |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
500 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 86,6mg |
Draslík | 76,6mg |
Vláknina | 420,8mg |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Hrozinky, Máslo čerstvé, Pšeničná krupice, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruský tvarohový nákyp zapékaný postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh rozmícháme se třemi lžícemi rozpuštěného másla, cukrem a vejcem, ušlehaným s citrónovou šťávou. Poté přidáme krupici, špetku soli a vanilkový cukr, vše smícháme a vsypeme oprané hrozinky. |
2 | Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, vložíme do ní tvarohové těsto, povrch uhladíme, potřeme zakysanou smetanou, pokropíme rozpuštěným máslem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při střední teplotě 20 - 25 minut. |
3 | Při podávání poléváme porce teplého nákypu přislazenou zakysanou smetanou. |
Poznámka
Servírujeme studené.