Recept

Ruský tvarohový nákyp zapékaný

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58166
Kategorie: Nákypy

Ingredience

2 kávová lžička Citronová šťáva
150 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
100 g Hrozinky
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Pšeničná krupice
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
500 g Tvaroh jemný
1 ks Vejce slepičí
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 392kJ
11% Sacharidy 40 g
180% Tuky 135 g
5% Sodík 107 mg
35% Bílkoviny 20 g

Ruský tvarohový nákyp zapékaný postup přípravy receptu:

1

Tvaroh rozmícháme se třemi lžícemi rozpuštěného másla, cukrem a vejcem, ušlehaným s citrónovou šťávou. Poté přidáme krupici, špetku soli a vanilkový cukr, vše smícháme a vsypeme oprané hrozinky.

2

Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, vložíme do ní tvarohové těsto, povrch uhladíme, potřeme zakysanou smetanou, pokropíme rozpuštěným máslem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při střední teplotě 20 - 25 minut.

3

Při podávání poléváme porce teplého nákypu přislazenou zakysanou smetanou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept