Ruské tvarožníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruské tvarožníky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58168 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
200 g | Cukr moučkový |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
500 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 99,9mg |
Draslík | 73,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 301,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruské tvarožníky postup přípravy receptu:
1 | Polovinu hladké mouky smícháme s tvarohem, druhou polovinu rozděláme s vejci, cukrem, solí a lžící másla. Obě těsta spojíme a vypracujeme hmotu, kterou necháme asi 30 minut odpočinout. |
2 | Z uleželého těsta vytvarujeme váleček, nakrájíme na kolečka, na pánvi v rozehřátém másle osmažíme do růžova. |
3 | Tvarožníky podáváme teplé, silně posypané cukrem a polité zakysanou smetanou. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k „odpočinutí“ a odležení těsta.