Recept

Ruské smažené tvarohové šišky

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58171
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
4 polévková lžíce Cukr moučkový
15 g Kypřicí prášek do pečiva
150 g Mouka pšeničná hladká
150 g Olej rostlinný
2 polévková lžíce Smetana
1 špetka Sůl
500 g Tvaroh jemný
1 ks Vejce slepičí
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 300kJ
10% Sacharidy 34 g
15% Tuky 11 g
4% Sodík 81 mg
34% Bílkoviny 19 g

Ruské smažené tvarohové šišky postup přípravy receptu:

1

Tvaroh zpracujeme s moukou, vejcem, smetanou, cukrem, polovinou prášku do pečiva a špetkou soli. Dobře rozmícháme, aby se v těstě netvořily hrudky, poté ze směsi vytvoříme několik tenkých válečků, které rozkrájíme na díly, dlouhé asi 8 cm.

2

Válečky smažíme v oleji do zlatova.

3

Horké opečené šišky podáváme sypané moučkovým cukrem, polité zakysanou smetanou a rozehřátým máslem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept