Sýrové knedlíčky na rakouský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové knedlíčky na rakouský způsob
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 58175 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 špetka | Chilli |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 špetka | Pepř bílý |
4 ks | Rohlíky bílé |
1 kávová lžička | Sůl |
180 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
4 dl | Voda pitná |
Na obalení | |
---|---|
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Na smažení | |
1,5 dl | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 183,6mg |
Draslík | 301,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 235,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kypřicí prášek do pečiva, Muškátový oříšek, Pepř bílý, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Rohlíky bílé, Sýr Ementál (Primátor), Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chilli nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové knedlíčky na rakouský způsob postup přípravy receptu:
1 | Na výrobu těmto knedlíčků potřebujeme hodně vyzrálý tvrdý sýr Ementál, který už bude seschlý, šedý, štiplavé chuti. Pokrájíme ho pečlivě na malé kostičky. Omyté a oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, v rendlíku ve 4 dl vody uvaříme do měkka (13 - 15 minut), poté je scedíme a vidličkou rozmačkáme. Vejce vyšleháme v mléce se solí a čerstvě pomletým bílým pepřem. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, vložíme do mísy a zalijeme mlékem s vejci. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno, v pánvi na másle ji zpěníme. K namočeným rohlíkům přidáme cibuli, sýr, brambory, špetku muškátového oříšku a špetku chilli, směs důkladně promícháme. Podle potřeby přimícháme 2 - 4 lžíce hladké mouky se špetkou kypřícího prášku, aby těsto mělo hustou konzistenci. Parmezán jemně nastrouháme. |
2 | V pánvi rozpálíme 1-1,5 dl oleje. Do misky dáme 2 - 3 lžíce hladké mouky. Z těsta odkrajujeme lžicí větší kousky, tvarujeme na kulaté knedlíčky, obalíme zklehka v hladké mouce a smažíme z každé strany do zlatova. Usmažené vyjmeme děrovanou naběračkou, ihned je pokládáme na talíře, sypeme strouhaným Parmezánem a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. K sýrovým knedlíčkúm podáváme saláty z čerstvé zeleniny podle chuti.