Recept

Knedlíky z Opavského kláštera

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 58176
Kategorie: Přílohy

Ingredience

80 g Cibule
200 g Hrášek
2 polévková lžíce Kerblík
100 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rohlíky bílé
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
4 dl Voda pitná
3 dl Vývar zeleninový
Na vaření
0,5 polévková lžíce Sůl
4 l Voda pitná
Na potření
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 332kJ
12% Sacharidy 41 g
47% Tuky 35 g
48% Sodík 958 mg
37% Bílkoviny 21 g

Knedlíky z Opavského kláštera postup přípravy receptu:

1

Žemle pokrájíme na kostičky, vsypeme do mísy. Ve větší misce dobře vyšleháme 6 vajec se lžičkou soli, pepřem, přilijeme zeleninový vývar a znovu prošleháme. Touto směsí zalijeme rohlíky. Promícháme a necháme je namočené minimálně 10 - 15 minut. Mezitím očistíme cibuli, kterou v pánvi na rozpáleném másle osmažíme do zlatova. Jakmile cibule trochu zchladne, přidáme ji k rohlíkům i s omastkem. Omyjeme kerblík, petrželku, bylinky pokrájíme nadrobno. V redlíku přivedeme k varu 5 dl vody. Mražený hrášek vložíme do vroucí vody, necháme přejít varem, hned scedíme, promyjeme pod studenou vodou a okapaný spolu s bylinkami přidáme k rohlíkům. Těsto dobře promícháme, podle potřeby přidáme na zahuštění strouhanku. V širším hrnci přivedeme k varu 4 litry vody s 0,5 lžicí soli. Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme na 2 části, z každé vytvoříme podlouhlý knedlík přibližně o průměru 7 - 8 cm. Ty následně vložíme do vroucí vody a pomalu vaříme 15 minut, poté je opatrně otočíme a povaříme dalších 15 minut.

2

Uvařené knedlíky vyjmeme, potřeme čerstvým máslem, nakrájíme nití na plátky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Knedlík můžeme vařit v ubrousku nebo ve fólii. Podáváme k pečenému masu nebo k omáčkám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept