Recept

Klášterní máslové krupicové knedlíky s pórkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 58178

Ingredience

500 g Krupice dětská
150 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí
5 dl Zeleninový vývar
2 ks Žemle tuková
Dušený pórek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Pórek
Na vál
0,5 polévková lžíce Sůl
4 l Voda pitná
Na potření
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,115 kcal
Kilojoule 4 663kJ
31% Sacharidy 111 g
76% Tuky 57 g
32% Sodík 649 mg
55% Bílkoviny 31 g

Klášterní máslové krupicové knedlíky s pórkem postup přípravy receptu:

1

Žemle pokrájíme na kostičky, které osmažíme do zlatova v teflonové pánvi nasucho. Poté je vložíme do velké mísy. Do misky vsypeme krupici, přelijeme vlahým rozpuštěným máslem a necháme nabobtnat. Ve větší misce dobře vyšleháme 8 vajec se lžičkou soli a pepřem, přilijeme k nim zeleninový vývar, znovu prošleháme. Touto směsí zalijeme žemle. Přidáme krupičku s máslem, promícháme a necháme odpočinout.

2

Mezitím očistíme a omyjeme pórek, který v pánvi na rozpáleném másle zpěníme. Jakmile trochu zchladne, přidáme ho k žemlím i s omastkem. Znovu těsto zpracujeme, dáme na pomoučený vál a rozkrájíme na 8 stejných dílů. Z každého dílu vytvoříme malou šišku knedlíku.

3

V hrnci přivedeme k varu 4 litry vody s 0,5 lžicí soli. Knedlíky vložíme do vroucí vody a pomalu je vaříme 15 minut, poté je s citem otočíme, vaříme dalších 15 minut.

4

Uvařené knedlíky vyjmeme, potřeme čerstvým máslem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept