Moskevský koláč s čerstvým ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moskevský koláč s čerstvým ovocem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58180 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Borůvky |
350 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
150 g | Jahody |
150 g | Maliny |
200 g | Máslo čerstvé |
250 g | Meruňky |
100 ml | Mléko polotučné |
320 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Ostružiny |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 121,5mg |
Draslík | 192,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 543,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Maliny, Meruňky, Ostružiny, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jahody nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Moskevský koláč s čerstvým ovocem postup přípravy receptu:
1 | Polohrubou mouku smícháme s vlažným mlékem, vejci, cukrem, 150 g rozpuštěného másla a vanilkovým cukrem. Vypracujeme těsto, které necháme v chladnu asi půl hodiny odpočinout. |
2 | Mezitím svaříme 250 g nakrájených vypeckovaných meruněk s trochou vody a 200 g cukru na řidší kaši. |
3 | Z odleženého těsta vyválíme kulatou placku silnou asi 5 mm, kterou vložíme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy, potřeme žloutkem rozšlehaným se lžící teplé vody a dáme na 15-20 minut do horké trouby péci. Jakmile těsto zrůžoví, zmírníme teplotu a po 5-7 minutách koláč vyjmeme, necháme vychladnout a vyndáme z formy. |
4 | Potom na něj vyrovnáme směs drobného ovoce, které zalijeme povařenými meruňkami. |
5 | Koláč naporcujeme a podáváme, může být dochucen zakysanou smetanou. |