Recept

Ruská kynutá mrkvová bábovka

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58181

Ingredience

200 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
2 kávová lžička Cukr vanilka
20 g Droždí
500 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
250 g Mrkev kořen
150 g Máslo čerstvé
3 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 734kJ
18% Sacharidy 63 g
20% Tuky 15 g
5% Sodík 98 mg
16% Bílkoviny 9 g

Ruská kynutá mrkvová bábovka postup přípravy receptu:

1

Do mísy vlijeme teplou vodu, ve které rozmícháme droždí, přidáme nastrouhanou mrkev, vejce a třetinu mouky, osolíme, zamícháme a přikryté dáme do tepla vykynout.

2

Když kvásek vzejde, přidáme zbytek mouky, 120 g rozehřátého másla a cukr, vypracujeme těsto a dáme znovu kynout.

3

Po vykynutí těsto dáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu.

4

Po upečení bábovku posypeme moučkovým cukrem smíchaným s cukrem vanilkovým.

5

Podáváme k čaji a kávě.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vykynutí těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept