Ruská kynutá mrkvová bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruská kynutá mrkvová bábovka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58181 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 kávová lžička | Cukr vanilka |
20 g | Droždí |
150 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
250 g | Mrkev kořen |
3 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 91,6mg |
Draslík | 128,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 84,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruská kynutá mrkvová bábovka postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vlijeme teplou vodu, ve které rozmícháme droždí, přidáme nastrouhanou mrkev, vejce a třetinu mouky, osolíme, zamícháme a přikryté dáme do tepla vykynout. |
2 | Když kvásek vzejde, přidáme zbytek mouky, 120 g rozehřátého másla a cukr, vypracujeme těsto a dáme znovu kynout. |
3 | Po vykynutí těsto dáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu. |
4 | Po upečení bábovku posypeme moučkovým cukrem smíchaným s cukrem vanilkovým. |
5 | Podáváme k čaji a kávě. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vykynutí těsta.