Recept

Lotyšský pečený jablkový dezert

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58183

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krupice
5 ks Jablka
15 g Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Solamyl
10 ks Vejce slepičí
200 ml Šlehačka

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 191 kcal
Kilojoule 799kJ
6% Sacharidy 21 g
12% Tuky 9 g
4% Sodík 84 mg
14% Bílkoviny 8 g

Lotyšský pečený jablkový dezert postup přípravy receptu:

1

Velká jablka upečeme v troubě na plechu, ještě horká oloupeme, zbavíme jádřinců a propasírujeme. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, v míse utřeme žloutky s cukrem a z bílků ušleháme tuhý sníh.

2

K utřeným žloutkům přidáme propasírovanou jablečnou dužinu, lžíci Solamylu a půl balíčku prášku do pečiva a vše spolu dobře promícháme. Ke hmotě přimísíme sníh z bílků, opatrně zamícháme a vložíme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.

3

Dezert pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut, hotový podáváme ozdobený ušlehanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept