Recept

Litevský mrkvový piškot

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58185
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

1 kávová lžička Anýz
1 kávová lžička Citronová kůra
400 g Cukr krupice
150 g Cukr moučkový
0,5 kávová lžička Hřebíček
15 g Kypřicí prášek do pečiva
75 g Máslo čerstvé
80 g Mouka polohrubá
400 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Skořice mletá
200 ml Šlehačka
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 387kJ
18% Sacharidy 65 g
10% Tuky 8 g
1% Sodík 19 mg
5% Bílkoviny 3 g

Litevský mrkvový piškot postup přípravy receptu:

1

Mrkev na jemném struhadle nastrouháme, dáme do porcelánové mísy, zasypeme cukrem a necháme stát, dokud se cukr do mrkve zcela nevsákne.

2

Mezitím rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky utřeme s máslem a z bílků ušleháme tuhý sníh.

3

Do mrkvové hmoty zamícháme mletý anýz, citronovou kůru, mletý hřebíček s mletou skořicí a směs smícháme s utřenými žloutky. Potom za stálého míchání přidáme střídavě prosátou mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků, až vznikne těsto jako na lívance.

4

Těsto rozložíme na plech s pečícím papírem ve vrstvě silné 1,5-2 cm a pečeme v troubě na slabém ohni asi 40 minut.

5

Hotový piškot za tepla pocukrujeme, rozkrájíme a podáváme ozdobený šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept