Recept

Nazuk, arménský kynutý moučník

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58186

Ingredience

175 g Cukr krupice
30 g Cukr vanilka
50 g Droždí
100 g Med včelí
200 ml Mléko polotučné
750 g Mouka polohrubá
190 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
5 ks Vejce slepičí
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 373kJ
24% Sacharidy 86 g
27% Tuky 20 g
11% Sodík 222 mg
25% Bílkoviny 14 g

Nazuk, arménský kynutý moučník postup přípravy receptu:

1

Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, med, skořici, šafrán a vanilkový cukr.

2

Celá vejce utřeme s cukrem a 150 g změklého másla, do směsi přidáme mléko s kvasnicemi a kořením a důkladně promícháme. Potom velmi zvolna po malých částech za stálého míchání postupně přisypáváme mouku. Vypracované těsto zakryjeme ubrouskem a postavíme na 45 minut na teplé místo.

3

Vykynuté těsto rozdělíme na 5 dílů a vypracujeme z nich placky 2 cm silné. Položíme je na plech s pečícím papírem, zakryjeme ubrouskem a necháme ještě 15 minut kynout. Teprve potom je vložíme do horké trouby a pečeme 20-30 minut.

4

Upečené nazuky potřeme rozpuštěným máslem a podáváme k čaji a kávě.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vykynutí těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept